Houten terrasplanken

Terrasplanken in massief hout

Met zijn warme, natuurlijke uitstraling geeft een houten terras cachet aan uw tuin. Een prachtig feature, waar u natuurlijk jaren van wil kunnen genieten. Oosterlinck biedt u daarom een zorgvuldig geselecteerd assortiment houten terrasplanken aan. U kan kiezen uit meerdere massieve houtsoorten, waarvan bangkirai (duurzaamheidsklasse 2) wellicht de meest gekende is. Andere soorten zijn ipé, padouk, itauba en massaranduba. Deze hebben duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat ze niet aangetast worden door rot, schimmels of zwammen.

Houtcomposiet, een milieuvriendelijk alternatief

Enkele jaren geleden deed een nieuw type terrasplank zijn intrede op de markt, met name terrasplanken uit houtcomposiet. Dit is een mengsel van fijngemalen hout en milieuvriendelijke lijm. Het meest gekende merk van dit type is Twinson (van de Belgische fabrikant Deceuninck).

Constructie

Zowel de terrasplanken in massief hout als houtcomposiet worden gemonteerd op een rasterwerk van kepers in hardhout. De bevestiging van de planken op de kepers gebeurt zichtbaar met inoxvijzen of onzichtbaar met clips.

Contacteer ons gerust als u vragen hebt over onze houten terrasplanken of kom eens langs in onze toonzaal.