10-09-2021

Hoe een parketvloer onderhouden?

Hout is een natuurproduct. Het leeft en vereist een correct, aangepast en regelmatig onderhoud  om de oorspronkelijke uitstraling ervan te bewaren. Enkele tips.

De basisregels

Of het nu gaat om houten platen, houten binnendeuren, plankenvloeren of houten carports. Alle houtmateriaal en houtproducten vragen een aangepaste behandeling als je er jaren zorgeloos van wil genieten. Zeker je houten vloer behandel je best met de nodige omzichtigheid. Als parketexpert helpen wij je graag met de juiste producten, accessoires en tips je parketvloer in topconditie te houden. Hier vind je alvast enkele basisregels:

  • Houd in de winter de luchtvochtigheid op peil met een luchtbevochtiger. Bij droge, verwarmde lucht heeft een houten vloer de neiging om te krimpen. Vochtige lucht houdt het parket in optimale conditie en helpt krimpbarsten en scheuren te voorkomen. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent. 
  • Gebruik correcte beschermings- en reinigingsmiddelen – vraag ernaar in onze showroom. 
  • Leg vloermatten om schade door zand, stof en ander vuil aan het parket te voorkomen. 
  • Vermijd krassen door het verschuiven van meubilair. Breng viltjes aan onder tafel- en stoelpoten en ander meubilair. 
  • Kuis parket nooit nat. Gebruik een goed uitgewrongen, licht vochtige dweildoek. 
  • Vermijd langdurig contact van de vloer met water. Verwijder gemorste vloeistoffen meteen en zet planten nooit rechtstreeks op de vloer. Gebruik een waterdichte schaal of bloempot zodat er geen water kan lekken op het parket.

Meer tips