Al 70 jaar sterk in houtwerk

Oosterlinck, opgericht in 1952 door Achille Oosterlinck als een klassieke houthandel en industriële schaverij, is een familiebedrijf met een grote passie voor hout. In vier generaties zijn we uitgegroeid tot een van de belangrijkste leveranciers en fabrikanten van kwaliteitsvol houtmateriaal en afgewerkte houtproducten voor interieurbouw, schrijnwerk, houthandel, DIY en industrie. Daar zijn we bijzonder fier op.

Kwaliteit, made in Belgium

Geworteld in het West-Vlaamse Wingene beschikken we in onze ateliers over vakbekwame mensen en moderne machines om houten binnendeuren, parketvloeren, houtproducten en tuin- en buitentoepassingen op maat van onze klanten te maken. Zagen, schaven, bewerken, lakken ... We doen het in de beste traditie van ons mooie ambacht én met oog voor nieuwe trends en technieken. Dat zit in onze natuur.

Alle expertise onder 1 dak

Omdat we alle expertise in huis hebben – van verkopers over schrijnwerkers tot plaatsingexperts – zijn we uitstekend geplaatst om onze klanten in elke fase van hun project vakkundig te begeleiden. We bieden maatwerk en een persoonlijke service, van bij de selectie van de juiste houtsoort tot de afwerking en levering van hun parketvloer, binnendeur of andere houtproducten.

Onze eigen kennis versterken we nog door partnerships aan te gaan met leveranciers die aan onze hoge kwaliteitseisen beantwoorden, zoals de Duitse fabrikant van binnendeuren Westag & Getalit.

Aandacht voor duurzaamheid

Duurzaamheid gaat voor ons veel verder dan respect voor het milieu. Dat laatste is voor ons een evidentie. Hout is een natuurproduct. Alleen door er respectvol mee om te gaan, kunnen we onze activiteiten op lange termijn verzekeren. Vandaar dat we initiatieven zoals de Forest Stewardship Council (FSC) en het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) ondersteunen en samenwerken met partners voor de recyclage van houtafval. We trekken ook voluit de kaart van de schone energie. Sinds 2011 halen we 80 percent van onze energievoorziening uit eigen zonnepanelen.

Daarnaast streven we naar het onderhouden van duurzame klantenrelaties en zorgen we voor een aangename, veilige en gezonde werkomgeving.